INPEX 2016, SAD

NAJVEĆA AMERIČKA IZLOŽBA INOVACIJA I NOVIH PROIZVODA
Pittsburgh, lipanj 2016.

AMERIČKA ZLATA HRVATSKIM INOVATORIMA

Na INPEX-u, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda, hrvatski su inovatori i ove godine nastavili 21 godišnju tradiciju sjajnih nastupa. Osam hrvatskih inovacija i novih proizvoda, međunarodni ocjenjivački sud je nagradio s ukupno 12 odličja, 8 zlatnih medalja, prestižnom nagradom “Humanitarian Award” i tri posebne nagrade. Veličinu hrvatskog uspjeha čini i niz poslovnih kontakata i konkretni interesi nekoliko američkih i azijskih kompanija.

Mag.pharm. Mirjana Brlečić iz tvrtke PRIRODA LIJEČI d.o.o. za inovaciju NIKEL zaštita od štetnih učinaka UV-zraka biljkama i antioksidansima koji obnavljaju, umiruju kožu i čuvaju je od prijevremenog starenja, nagrađena je zlatnim odličjem uz značajni poslovni interes za izvoz na američko tržište. Slobodan Rajić iz tvrtke TELECOR ZAGREB d.o.o. za inovaciju Antiteroristička brava za šahtove nagrađen je prestižnom posebnom nagradom „Humanitarian Award“ i zlatnim odličjem. Vjekoslav Majetić iz tvrtke DOK-ING d.o.o. za inovaciju Lamelna potopna elektrana nagrađen je odličjem Britanskog sajma inovacija i zlatnom medaljom. Almir Karabegović iz tvrtke ADLEJA d.o.o. za inovaciju Kontracepcijska spirala za pse nagrađen je zlatnom medaljom i posebnom nagradom najveće tajvanske asocijacije inovatora TIA.

Zlatnim medaljama izložbe inpex nagrađeni su Tomislav Juratovac iz tvrtke PRO-HEPRO d.o.o. za inovaciju helloquent, Tomislav Bronzin iz tvrtke CITUS d.o.o. za inovaciju C@N PersonRecog – Gender & Age Group Recognition Software i Tomislav Marjanović iz tvrtke FOSCROT j.d.o.o. za inovaciju GRYNCO – SAVE THE PLANET.

Roman Lastrić iz osnovne škole Antuna Mihanovića Zagreb za inovaciju Dizalo budućnosti osvojio je zlatnu medalju i posebnu nagradu Poljske akademije znanosti.

Hrvatsko izaslanstvo predstavilo je 41. hrvatski salon inovacija INOVA u studenom u Zagrebu, na koji su svoj dolazak najavili inovatori iz svih vodećih svjetskih inovacijskih velesila.

Ovogodišnje sudjelovanje na INPEX-u organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz vrijednu potporu Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

Savez inovatora Zagreba
Predsjednik