Raspored

>> U nastavku možete pogledati raspored izložbi na kojima Savez sudjeluje i koje organizira. Pozivi na navedene izložbe biti će objavljivani u izborniku “Pozivi” tokom godine u skladu s pripremama istih <<


1. IPITEX

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA, INOVACIJA I NOVIH TEHNOLOGIJA
Bangkok, Thailand

Vrijeme održavanja
02. – 06. veljače 2021.

Značaj izložbe

Ovo je nova izložba, pod izravnim pokroviteljstvom tajlandske vlade kroz Nacionalno istraživačko vijeće /NRCT/ uz vrlo ozbiljnu organizaciju proteklih godina. Poticanje suradnje tajlandskih i inozemnih inovatora osobito u znanstvenim područjima, moguće izlaganje tajlandskih inovatora na INOVI.


2. ARHIMED

MEĐUNARODNI SALON INOVACIJA I NAPREDNIH TEHNOLOGIJA
Moskva, Ruska Federacija

Vrijeme održavanja
23. – 26. ožujak 2021.

Značaj izložbe

Izložba ARHIMED je u razdoblju 1998-2019. postala vodeća smotra inovatora u tom dijelu svijeta, sa oko 1100 izložaka iz 22 država iz cijelog svijeta i 10-tak tisuća poslovnih posjetitelja iz Ruske federacije i inozemstva, a sve to s oko 200 milijuna USD vrijednih sklopljenih poslovnih dogovora. Uz to, sagradili smo prave partnerske odnose, pa ruski inovatori redovito sudjeluju na INOVI.


3. INOVA-MLADI

IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb

Vrijeme održavanja
08. svibanj 2021.

Značaj izložbe

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.


4. EUROINVENT

EUROPSKA IZLOŽBA STVARALAŠTVA I INOVATORSTVA
Iasi, Rumunjska

Vrijeme održavanja
20. – 22. svibanj 2021.

Značaj izložbe

Euroinvent je izložba inovacija koja uz potporu Europske komisije nastoji okupiti istočnoeuropske države članice EU s gostima iz Rusije, Moldove i Ukrajine, kao  regionalna eurpska izložba inovacija. Prigoda je to za komercijalizaciju naših inovacija na dijelu tržišta EU koje do sada nismo koristili. Prednosti tržišta su znatno lakša dostupnost, otvorenost i veličina. Nakon niza komercijalnih pokušaja na tržištu zapadno-europskih država, SAD i Rusije, ovo je velika šansa za plasman u Rumunjskoj i okolnim državama.


5. E-NNOVATE

SVJETSKA IZLOŽBA INOVACIJA
Bydgoszcz, Poljska

Vrijeme održavanja
23. – 25. lipanj 2021.

Značaj izložbe

Nova izložba inovacija, koju uključujemo u program umjesto INTARG-a. Ovo je vrlo suvremeni concept izložbe osobito komercijalno orjentiran, koji povezuje klasičnu izložbu s online platformom stvorenom za široku međunarodnu komercijalizaciju inovacija. Uz to, Izložba će imati niz obrazovnih sadržaja, koji bi sudionicima trebali pružiti niz novih znanja o međunarodnom marketing inovacija i pravu  industrijskog vlasništva.


6. JAPAN INVENTION and DESIGN EXPO / JIDE /

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA I DIZAJNA
Kyoto, Japan

Vrijeme održavanja
18. – 20. kolovoz 2021.

Značaj izložbe

JIDE je dugogodišnji projekt WIIPA kojim se želi stvoriti kvalitetna međunarodna izložba inovacija u Japanu. Nekoliko pokušaja nije u cijelosti uspjelo, ali su naznake bitnog napretka u Kyotu u lipnju. Ta bi izložba trebala biti svojevrsna generalna proba za veliki JIDE u Osaki 2021.g. Razlog sudjelovanja je dodatna potpora sastavu WIIPA, koji je Savezu stvorio značajan dio međunarodnog uspjeha.


7. INTERNATIONAL INVENTION AND TRADE EXPO / ITE /

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA
London, Engleska

Vrijeme održavanja
23. – 24. rujan 2021.

Značaj izložbe

Britansko tržište nudi iznimne izglede za komercijalizaciju inovacija, koje na žalost zadnje izložbe BIS u Londonu nisu omogućavale. Zato predlažemo sudjelovanje na novoj londonskoj izložbi inovacija u organizaciji iskusnih i međunarodno priznatih stručnjaka. Izložba će biti održana u prestižnom centru u poslovnom središtu Londona. Biti će to nastavak dugogodišnje tradicije sudjelovanja hrvatskih inovatora na londonskim izložbama inovacija, za koje postoji izniman interes naših inovatora-poduzetnika.

Sudjelovanje drugih subjekata

Dodatna prigoda, koju će otvoriti Veleposlanstvo RH u Ujedinjenom Kraljevstvu. Veleposlanstvo će u suradnji sa Savezom i HGK pripremiti izložbu hrvatskih inovacija u nadaleko poznatom izložbeno-poslovnom salonu Veleposlanstva. Na otvaranje će biti pozvani predstavnici diplomatskog zbora i poslovne zajednice, pa će ta, nazovimo to uvjetno, izložba uz izložbu, doista maksimalizirati poslovne izglede predstavljanja hrvatskih inovatora u Londonu.


8. GLOBAL INVENTION FORUM / GIF /

SVJETSKI FORUM INOVATORA
Limassol, Cipar

Vrijeme održavanja
listopad 2021.

Značaj izložbe

Međunarodni Klub inovatora „Arhimed“ dugogodišnji partner Saveza inovatora Zagreba i tradicionalni izlagač na hrvatskim izložbama inovatora INOVA, organizira Svjetski forum inovatora u Limasolu na Cipru.

Forum ima niz sadržaja, među kojima ističemo: Međunarodnu izložbu industrijskog vlasništva uz sudjelovanje inovatora, nositelja prava na patent, žig ili industrijsko obličje na globalnoj razini; Predstavljanja nacionalnih izaslanstava s izabranim projektima spremnim za komercijalizaciju; Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju o globalnom značaju inovacija, licenciranju patenata i aktivnostima potpora inovatorima; Predavanja o značaju industrijskog vlasništva.


9. INOVA – BUDI UZOR

HRVATSKI SALON INOVACIJA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb, Hrvatska

Vrijeme održavanja
13. – 16. listopad 2021.

Značaj izložbe

INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971.g. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u R. Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva. INOVA je prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište. INOVA je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja, već tradicionalnu Nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru.


10. KIDE

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA I DIZAJNA
Kaohsiung, Taiwan R.O.C.

Vrijeme održavanja
prosinac 2021.

Značaj izložbe

WIIPA organizira izložbu inovacija koju će pratiti i okupljanje 30 države članice i Izborna skupština. Savez je od osnivanja 2011.g. član-utemeljitelj WIIPA (Svjetske organizacije inovatora i intelektualnog vlasništva). Zamjenica predsjednika Saveza obnaša funkciju dopredsjednice WIIPA a tajnik dužnost direktora operacija. Članstvo omogućava potporu sudjelovanju na velikim međunarodnim izložbama inovacija, suradnju u međunarodnoj zaštiti intelektualnog vlasništva i organiziranje sudjelovanja velikog broja azijskih država na INOVI. Izložba se,  nastavlja na desetogodišnju tradiciju INST-a, najveće svjetske izložbe inovacija, pa će sudjelovanje Saveza na KIDE zamjeniti ranije, tradicionalne nastupe na INST-u. Osobito je vrijedan dio Izložbe koji se odnosi na mlade inovatore s posebnim ocjenjivnjem i nizom dodatnih sadržaja namijenjenih mladima. S osobitim ponosom ističemo pobjedu, mladog zagrebačkog inovatora i poduzetnika Mateja Bošnjaka 2018.g