Raspored

>> U nastavku možete pogledati raspored izložbi na kojima Savez sudjeluje i koje organizira. Pozivi na navedene izložbe biti će objavljivani u izborniku “Pozivi” tokom godine u skladu s pripremama istih <<


1. INOVA-MLADI 2022

IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb

Vrijeme održavanja
07. svibanj 2022.

Značaj izložbe

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu. Izložba će ponovno biti održana u Narodnom sveučilištu Dubrava-Kulturni centar. Ova izložba postala je središnji godišnji događaj iznimno popularan među mladim inovatorima i njihovim mentorima u Zagrebu, drugim dijelovima RH i okolnim državama. INOVA-MLADI je u tradicionalnom obliku, žive izložbe opstala u teškim uvjetima, osobito tijekom pandemije. Izlaganje je poticaj stvaralačkim aktivnostima tijekom cijele školske godine u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama, fakultetima, udrugama i klubovima mladih inovatora. Usprkos svih objektivnih i subjektivnih problema, zahvaljujući INOVA-MLADI, stvaralačke aktivnosti su održane i u nekim sredinama značajno unaprijeđene. Najbolji izlagači sudjeluju na izložbi INOVA i velikim međunarodnim izložbama, gdje osvajaju prestižna odličja, što je dodatni motiv za nove inovacije i izlaganja na slijedećim izložbama INOVA-MLADI.

.


2. EUROINVENT 2022

EUROPSKA IZLOŽBA STVARALAŠTVA I INOVATORSTVA
Iasi, Rumunjska

Vrijeme održavanja
25. – 27. svibanj 2022.

Značaj izložbe

Euroinvent organizira Rumunjski forum inovatora u suradnji s EUROPE DIRECT infocentrom Europske komisije u Rumunjskoj. Euroinvent je izložba inovacija koja uz potporu Europske komisije nastoji okupiti istočnoeuropske države članice EU s gostima iz Rusije, Moldove i Ukrajine, kao  regionalna eurpska izložba inovacija. Prigoda je to za komercijalizaciju naših inovacija na dijelu tržišta EU koje do sada nismo koristili. Prednosti tržišta su znatno lakša dostupnost, otvorenost i veličina. EUROINVENT je zadnjih godina (prije pandemije) postao ozbiljno organizirana izložba s velikim brojem posjetitelja i izlagača iz cijelog svijeta. Tu je vrlo značajno pokroviteljstvo WIIPA, koje omogućava vrijedan međunarodni sadržaj izložbe. Uz izložbu redovito organizatori pripremaju i međunarodni znanstveni skup, pa je to prigoda i za dodatnu afirmaciju zagrebačkih znanstvenika-inovatora. Savez inovatora Zagreba je uspostavio primjerenu suradnju s Rumunjskim forumom inovatora, što jamči značajno mjesto hrvatskih izlagača na EUROINVENT-u. Biti će to uzvratni posjet nakon uspješnog sudjelovanja Rumunjskih inovatora na INOVA 2009-2021.


3. E-NNOVATE 2022

SVJETSKA IZLOŽBA INOVACIJA
Bydgoszcz, Poljska

Vrijeme održavanja
06. – 09. lipanj 2022.

Značaj izložbe

Nova izložba inovacija, koju uključujemo u program umjesto INTARG-a. Ovo je vrlo suvremeni concept izložbe osobito komercijalno orjentiran, koji povezuje klasičnu izložbu s online platformom stvorenom za široku međunarodnu komercijalizaciju inovacija. Uz to, Izložba će imati niz obrazovnih sadržaja, koji bi sudionicima trebali pružiti niz novih znanja o međunarodnom marketing inovacija i pravu  industrijskog vlasništva.


4. INTERNATIONAL INVENTION AND TRADE EXPO / ITE 2022/

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA
London, Velika Britanija

Vrijeme održavanja
rujan 2022.

Značaj izložbe

Britansko tržište nudi iznimne izglede za komercijalizaciju inovacija, koje na žalost zadnje izložbe BIS u Londonu nisu omogućavale. Zato predlažemo sudjelovanje na novoj londonskoj izložbi inovacija u organizaciji iskusnih i međunarodno priznatih stručnjaka. Izložba će slijedećeg rujna biti održana u prestižnom ALEXANDRIA centru u elitnom dijelu Londona. Biti će to nastavak dugogodišnje tradicije sudjelovanja hrvatskih inovatora na londonskim izložbama inovacija, za koje postoji izniman interes naših inovatora-poduzetnika. Briljantan uspjeh ITE već u prvom izdanju, 2019.g. najavljuje niz novih mogućnosti. Elitni londonski izložbeni prostor, afirmiran u britanskoj poslovnoj zajednici i iznimni promidžbeni dosezi organizatora jamstvo su poslovnog uspjeha sudjelovanja hrvatskih inventivnih poduzetnika na ovoj izložbi. Sjajan početak ove izložbe 2019, na žalost zbog poznatih razloga nije nastavljen 2020 i 2021.g. Online zamjena tradicionalne izložbe, značila je samo nastavak želje organizatora za pripremom vrijedne međunarodne smotre inovatora. Prema aktualnim informacijama, očekujemo nastavak sjajnog početka iz rujna 2019.g…. sredinom rujna 2022.g


5. INOVA – BUDI UZOR 2022

46. HRVATSKI SALON INOVACIJA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM i 17. IZLOŽBA INOVACIJA, PROTOTIPOVA I STUDENTSKIH POSLOVNIH PLANOVA
Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja
12. – 14. listopad 2022.

Značaj izložbe

U skladu sa sporazumom SHI I Tera-Tehnopolis, INOVA-BUDI UZOR se svake četvrte godine održava u Osijeku, pa će predstojeća izložba biti u Dvorani Gradski vrt u novom, listopadskom terminu.

Uz izlaganje zagrebačkih inovacija, s naglaskom na mlade, Savez će u organizaciji sudjelovati pripremom izlaganja gostiju iz inozemstva i provedbom programa ocjenjivanja.

Pokušat ćemo i u Osijeku nastaviti s uspješnim izložbama, usprkos svim problemima i ograničenjima.

Domaćini pripremaju niz popratnih, uglavnom obrazovnih programa.

U skladu s financijskim mogućnostima, pokušat ćemo organizirati jednodnevni izlet u Osijek na otvaranje izložbe za zagrebačke mlade inovatore i ostale zainteresirane članove Saveza.


6. GLOBAL INVENTION FORUM / GIF 2022/

SVJETSKI FORUM INOVATORA
Limassol, Cipar

Vrijeme održavanja
18. – 19. listopad 2022.

Značaj izložbe

Međunarodni Klub inovatora „Arhimed“ dugogodišnji partner Saveza inovatora Zagreba i tradicionalni izlagač na hrvatskim izložbama inovatora INOVA, organizira Svjetski forum inovatora u Limasolu na Cipru.

Forum ima niz sadržaja, među kojima ističemo: Međunarodnu izložbu industrijskog vlasništva uz sudjelovanje inovatora, nositelja prava na patent, žig ili industrijsko obličje na globalnoj razini; Predstavljanja nacionalnih izaslanstava s izabranim projektima spremnim za komercijalizaciju; Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju o globalnom značaju inovacija, licenciranju patenata i aktivnostima potpora inovatorima; Predavanja o značaju industrijskog vlasništva.


7. HUIF 2022, Izložba inovacija

Jeddah, Saudijska Arabija

Vrijeme održavanja
20.-22. studeni 2022.

Značaj izložbe

HUIF je organizacija saudijskih znanstvenika I inovatora (Highly Innovative Unique Foundation), koja pod vodstvom prof.dr.sc. Najia A. Al-Zanbagi već dugi niz godina vrlo uspješno izlaže na INOVI. Ovo je najava njihove prve izložbe, koja je dio godišnjeg programa izlaganja WIIPA. Za sudjelovanje na ovoj izložbi, prema do sada dostupnim najavama, vrijedilo bi izabrati inovacije iz znanstvene zajednice.

U ovom trenutku, ulazak građana RH u Kraljevinu Saudijsku Arabiju je moguć….


8. KIDE 2022

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA I DIZAJNA
Kaohsiung, Taiwan R.O.C.

Vrijeme održavanja
01.-03. prosinac 2022.

Značaj izložbe

WIIPA organizira izložbu inovacija koju će pratiti i okupljanje 30 države članice i Izborna skupština. Savez je od osnivanja 2011.g. član-utemeljitelj WIIPA (Svjetske organizacije inovatora i intelektualnog vlasništva). Zamjenica predsjednika Saveza obnaša funkciju dopredsjednice WIIPA a tajnik dužnost direktora operacija. Članstvo omogućava potporu sudjelovanju na velikim međunarodnim izložbama inovacija, suradnju u međunarodnoj zaštiti intelektualnog vlasništva i organiziranje sudjelovanja velikog broja azijskih država na INOVI. Izložba se,  nastavlja na desetogodišnju tradiciju INST-a, najveće svjetske izložbe inovacija, pa će sudjelovanje Saveza na KIDE zamjeniti ranije, tradicionalne nastupe na INST-u. Osobito je vrijedan dio Izložbe koji se odnosi na mlade inovatore s posebnim ocjenjivnjem i nizom dodatnih sadržaja namijenjenih mladima. S osobitim ponosom ističemo pobjedu, mladog zagrebačkog inovatora i poduzetnika Mateja Bošnjaka 2018.g i izniman uspjeh Darka Špiljarića 2019.g.