Raspored

>> U nastavku možete pogledati raspored izložbi na kojima Savez sudjeluje i koje organizira. Pozivi na navedene izložbe biti će objavljivani u izborniku “Pozivi” tokom godine u skladu s pripremama istih <<


1. IPITEX

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA INOVACIJA I NOVIH TEHNOLOGIJA
Bangkok, Tajland

Vrijeme održavanja
02. – 06. veljače 2019.

Značaj izložbe
Tajlandski međunarodni sajam inovacija Bangkok International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition (IPITEX) pod pokroviteljstvom tajlandske vlade. Festival inovatorstva na Tajlandu obilježava se u okviru dana inovatora u velebnom i modernom BITEC centru na 14 000 m2 izložbenog prostora.


2. MALAYSIA TECHNOLOGY EXPO / MTE /

MEĐUNARODNA IZLOŽBA NOVIH TEHNOLOGIJA, INOVACIJA I NOVIH PROIZVODA
Kuala Lumpur, Malezija

Vrijeme održavanja
21. – 23. veljače 2019.

Značaj izložbe
Vodeća izložba inovacija jugoistočne Azije, svake godine s novim dodatnim sadržajima koji izlaganje čine poslovnom prigodom za komercijalizaciju inovacija u brzo rastečim gospodarstvima regije.

Sudjelovanje drugih subjekata
Hrvatska gospodarska komora


3. ARHIMED

MEĐUNARODNI SALON INDUSTRIJSKOG VLASNIŠTVA
Moskva, Ruska Federacija

Vrijeme održavanja
26. – 29. ožujak 2019.

Značaj izložbe
ARHIMED već godinama raste kao izložba inovacija istočne hemisphere, pa je postao središnja smotra inovatora na Istoku. Značaj i mogućnosti ruskog tržišta, korektna organizacija, vrlo stručan ocjenjivački sud i nepodjeljeno zadovoljstvo svih naših izlagača do sada, razlozi su redovitog sudjelovanja Saveza. Uz to, sagradili smo prave partnerske odnose, pa ruski inovatori redovito sudjeluju na INOVI.


4. INOVA-MLADI

IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA
Zagreb

Vrijeme održavanja
04. svibanj 2019.

Značaj izložbe
Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.


5. GLOBAL INVENTION FORUM / GIF /

SVJETSKI FORUM INOVATORA
Limassol, Cipar

Vrijeme održavanja
14. – 15. svibanj 2019.

Značaj izložbe
U skladu s brojnim prijedlozima zagrebačkih inovatora za uvođenjem dodatnih, europskih izložbi u međunarodni program Saveza inovatora Zagreba, predlažemo Vam sudjelovanje na GIF-u 2019. Republika Cipar je raskrižje europskih, azijskih i afričkih gospodarskih tijekova, država koja nastoji razviti obilježja inventivnog društva. Zato je GIF manifestacija koja u bogatom programu različitih aktivnosti nudi prigodu za promociju inovacija i novih proizvoda invenstitorima s 3 kontinenata.


6. EUROINVENT

EUROPSKA IZLOŽBA STVARALAŠTVA I INOVATORSTVA
Iasi, Rumunjska

Vrijeme održavanja
16. – 18. svibanj 2019.

Značaj izložbe
U 9 godina organziranja, ova je izložba postala najveća smotra inovacija istočne Europe s preko 20 država sudionica, 400-500 izložaka.


7. INTARG

IZLOŽBA GOSPODARSKIH I ZNANSTVENIH INOVACIJA
Katowice, Poljska

Vrijeme održavanja
04. – 05. lipanj 2019.

Značaj izložbe
Nova izložba gospodarskih i znanstvenih inovacija,u Katovicama u organizaciji Eurobusiness Haller,profesionalne tvrtke s velikim medunarodnim ugledom u promociji poljskih inovacija.

Sudjelovanje drugih subjekata
Hrvatska gospodarska komora će pripremiti Inovacijsku misiju u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom.


8. INTERNATIONAL INVENTION AND TRADE EXPO / ITE /

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA
London, Engleska

Vrijeme održavanja
29. – 30. kolovoz 2019.

Značaj izložbe
Izložba će biti održana u prestižnom BARBICAN centru u poslovnom središtu Londona. ITE 2019 omogućava susret inovatora iz cijelog svijeta s poslovnim ljudima, proizvođačima i invenstitorima iz Ujedinjenog Kraljevstva. Barbican Center je središte londonskog City-a, renomirana lokacija za poslovne izložbe, koja jamči veliku, ciljanu posjetu.

Sudjelovanje drugih subjekata
Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba će u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Veleposlanstvom RH u Ujedinjenom Kraljevstvu, organizirati prethodnu poslovnu primidžbu s ciljem maksimaliziranja komercijalnih učinaka sudjelovanja na ovoj novoj izložbi.


9. INOVA – BUDI UZOR

HRVATSKI SALON INOVACIJA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb, Hrvatska

Vrijeme održavanja
13. – 16. studeni 2019.

Značaj izložbe
INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971.g. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u R. Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva. INOVA je prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište. INOVA je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja, već tradicionalnu Nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru.


10. INNO DESIGN TECH EXPO / IDT EXPO /

Hong Kong

Vrijeme održavanja
prosinac 2019.

Značaj izložbe
Ova izuzetna vrijedna izložba je u svojoj 13 godišnjoj povijesti postala vodeća azijska poslovna manifestacija koja povezuje inovatore, inovativno orjentirane kompanije temeljene na novim tehnologijama i dizajnu s azijskim poslovnim svijetom. Među 11.000 registriranih poslovnih posjetitelja, prevladavju kineski, japanski, koreanski i tajvanski poduzetnici, ali i brojni australci i amerikanci. Izložbu čine trgovački i inovativni paviljon, pa su dobrodoši već gotovi inovativni proizvodi s ambicijom prodaje i izvoza na dalekoistočna tržišta, ali i inovacije koje traže investitora.

Sudjelovanje drugih subjekata
Hrvatska gospodarska komora će preko svojeg kineskog predstavništva pripremiti novu inovacijsku misiju.


11. KAOHSIUNG INTERNATIONAL INVENTION AND DESIGN EXPO / KIDE /

IZLOŽBA INOVACIJA WIIPA
Kaohsiung, Taiwan R.O.C.

Vrijeme održavanja
prosinac 2019.

Značaj izložbe
Iako KIDE ne dosiže impresivnu veličinu INST-a, naši tajvanski domaćini uz pomoć najveće tajvanske organizacije inovatora /TIIPA/ i tajvanskih ekonomsko-kulturnih ureda u svijetu osiguravaju visoku razinu izložbe s osobitim naglaskom na organiziranu prethodnu poslovnu promičbu. Zato vjerujemo u novi tajvanski uspjeh hrvatskih inovatora i poduzetnika.