Raspored

>> U nastavku možete pogledati raspored izložbi na kojima Savez sudjeluje i koje organizira. Pozivi na navedene izložbe biti će objavljivani u izborniku “Pozivi” tokom godine u skladu s pripremama istih <<


1. MALAYSIA TECHNOLOGY EXPO / MTE /

MEĐUNARODNA IZLOŽBA NOVIH TEHNOLOGIJA, INOVACIJA I NOVIH PROIZVODA
Kuala Lumpur, Malezija

Vrijeme održavanja
20. – 22. veljače 2020.

Značaj izložbe
Vodeća izložba inovacija jugoistočne Azije, svake godine s novim dodatnim sadržajima koji izlaganje čine poslovnom prigodom za komercijalizaciju inovacija u brzo rastečim gospodarstvima regije.

Sudjelovanje drugih subjekata
VELEPOSLANSTVO RH U MALEZIJI


2. ARHIMED

MEĐUNARODNI SALON INDUSTRIJSKOG VLASNIŠTVA
Moskva, Ruska Federacija

Vrijeme održavanja
24. – 27. ožujak 2020.

Značaj izložbe

Izložba ARHIMED je u razdoblju 1998-2019. postala vodeća smotra inovatora u tom dijelu svijeta, sa oko 1100 izložaka iz 22 država iz cijelog svijeta i 10-tak tisuća poslovnih posjetitelja iz Ruske federacije i inozemstva, a sve to s oko 200 milijuna USD vrijednih sklopljenih poslovnih dogovora. Uz to, sagradili smo prave partnerske odnose, pa ruski inovatori redovito sudjeluju na INOVI.


3. INOVA-MLADI

IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb

Vrijeme održavanja
09. svibanj 2020.

Značaj izložbe
Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.


4. EUROINVENT

EUROPSKA IZLOŽBA STVARALAŠTVA I INOVATORSTVA
Iasi, Rumunjska

Vrijeme održavanja
21. – 23. svibanj 2020.

Značaj izložbe
U 11 godina organziranja, ova je izložba postala najveća smotra inovacija istočne Europe s preko 30 država sudionica, 400-500 izložaka.


5. INTARG

IZLOŽBA GOSPODARSKIH I ZNANSTVENIH INOVACIJA
Katowice, Poljska

Vrijeme održavanja
18. – 19. lipanj 2020.

Značaj izložbe
Izložba gospodarskih i znanstvenih inovacija, u Katovicama u organizaciji Eurobusiness Haller, profesionalne tvrtke s velikim medunarodnim ugledom u promociji poljskih inovacija.


6. INTERNATIONAL INVENTION AND TRADE EXPO / ITE /

MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA
London, Engleska

Vrijeme održavanja
kolovoz 2020.

Značaj izložbe
Izložba će biti održana u prestižnom OLYMPIA KESINGTON centru u poslovnom središtu Londona. ITE 2020 omogućava susret inovatora iz cijelog svijeta s poslovnim ljudima, proizvođačima i invenstitorima iz Ujedinjenog Kraljevstva. Briljantan uspjeh ITE već u prvom izdanju, 2019.g. najavljuje niz novih mogućnosti. Elitni londonski izložbeni prostor, afirmiran u britanskoj poslovnoj zajednici i iznimni promidžbeni dosezi organizatora jamstvo su poslovnog uspjeha sudjelovanja hrvatskih inventivnih poduzetnika na ovoj izložbi.

Sudjelovanje drugih subjekata
Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba će u suradnji s Veleposlanstvom RH u Ujedinjenom Kraljevstvu, organizirati prethodnu poslovnu primidžbu s ciljem maksimaliziranja komercijalnih učinaka sudjelovanja na ovoj novoj izložbi.


7. GLOBAL INVENTION FORUM / GIF /

SVJETSKI FORUM INOVATORA
Limassol, Cipar

Vrijeme održavanja
14. – 15. listopad 2020.

Značaj izložbe
U skladu s brojnim prijedlozima zagrebačkih inovatora za uvođenjem dodatnih, europskih izložbi u međunarodni program Saveza inovatora Zagreba, predlažemo Vam sudjelovanje na GIF-u 2020. Republika Cipar je raskrižje europskih, azijskih i afričkih gospodarskih tijekova, država koja nastoji razviti obilježja inventivnog društva. Zato je GIF manifestacija koja u bogatom programu različitih aktivnosti nudi prigodu za promociju inovacija i novih proizvoda invenstitorima s 3 kontinenata.


8. INOVA – BUDI UZOR

HRVATSKI SALON INOVACIJA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb, Hrvatska

Vrijeme održavanja
11. – 14. studeni 2020.

Značaj izložbe
INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971.g. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u R. Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva. INOVA je prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište. INOVA je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja, već tradicionalnu Nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru.


9. KIDE

IZLOŽBA INOVACIJA WIIPA
Kaohsiung, Taiwan R.O.C.

Vrijeme održavanja
11. – 13. prosinac 2020.

Značaj izložbe
Središnja godišnja izložba inovacija i dizajna WIIPA-e (Svjetske organizacije inovatora), okuplja najbolje inovatore svih članica WIIPA-e iz cijeloga svijeta i predstavlja najvažniju svjetsku izložbu inovacija.