60 godina Saveza


MONOGRAFIJA U POVODU 60 GODINA DJELOVANJA SAVEZA INOVATORA ZAGREBA!

( Monografiju možete preuzeti klikom na sliku ispod teksta, veličina pdf dokumenta je 23,4 MB )

monografija.cdr

Riječ predsjednika Saveza:

Oduševljen sam ljudima koji maštu pretvaraju u stvarnost, a koji mogu probuditi snove u svojim ostvarenjima, oduševljen sam tom čarobnom potrebom da se pomogne čovjeku, njegovim potrebama i željama, oduševljen sam idejama preobrazbe svijeta u jedno humano, prijateljsko i napredno društvo koje će pored sedam svjetskih čuda, vjerovati u dobrotu i sreću čovjeka kroz čuda  koje, on sam doživljava, sanja ili mašta.

Vjerujem svima onima koji govore i promišljaju da su prava čuda: vidjeti, dodirnuti, čuti, okusiti, osjećati, smijati, voljeti… a ona žive u nama u našoj duši. Sretni smo što postoje ljudi koji nam  kroz naše putovanje životom, otkrivaju ljepotu i odraz tih čuda, koji otvaraju vrata i prozore svoje mašte za ljubav i sreću čovječanstva.

Već, ili tek šezdeset godina, inovatori Zagreba i Hrvatske, svojim razmišljanjima i djelima pomažu čovjeku u pronalaženju ljudskih, pravih čuda koje će mu omogućiti lakše putovanje putovima punim zapreka, podmetanja, taštine i svih zala koje opterećuju naše slabosti i svakodnevnicu.

Zbog toga, čestitam, 60 godina uspješnog rada, uvjeren da će naši inovatori svojom maštom i voljom, pomoći čovječanstvu u preoblikovanju tuge u radost, mržnje u ljubav, nesreće u sreću… Oni to znaju, oni to mogu jer su opijeni dobrotom mašte u životu.

Živim u uvjerenju da inovatorstvo neće ostati samo u ladicama tame ili dobra prilika za političku promidžbu,  već da će biti uključeno u razvoj i projekte društva koje teži blagostanju građana naše planete. Inovatori su rijeka, koji donose, koji stvaraju, koji mijenjaju, koji vizijom pomažu razvoju i zato je svaka pomoć dobro došla, pogotovo ako dolazi sa obale te rijeke.

Zahvaljujem svim dragim i vrijednim ljudima, inovatorima koji su sudjelovali i sudjeluju u uspjehu i razvoju inovatorstva u Zagrebu i Hrvatskoj.

Savez inovatora Zagreba
Predsjednik
Ladislav Prežigalo, mr.sc.