MTE 2017, Kuala Lumpur, Malezija

Poslovni i medijski uspjeh hrvatskih inovatora u Maleziji

12. hrvatskih odličja u Kuala Lumpuru

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su na velikoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija, MTE 2017 u Kuala Lumpuru, Malezija, novi veliki uspjeh. MTE je ove godine okupio oko 470 inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom tržištu. Za 7 predstavljenih najboljih hrvatskih inovacija izlagači, svi iz Zagreba, su osvojili ukupno 12 odličja, Best Award, glavnu nagradu, 3 zlata, 2 srebra, 2 bronce i 3 posebne nagrade. Organizatori su hrvatski izložbeni proctor ocijenili najboljim na izložbi i za to uručili posebno priznanje Hrvatskoj gospodarskoj komori i Savezu inovatora Zagreba.

Najbolji hrvatski izlagač bio je Tomislav Bronzin, CITUS Ltd. za inovaciju „BodyMeasures“. Osvojio je Best Award, zlatnu medalju i posebno priznaje Organizacije dobitnika međunarodnih nagrada tajvanskih inovatora.

Zlatna odličja osvojili su Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o. za inovaciju „Multifunkcionalno komunalno električno vozilo tom-tom“, kao i dobinica brojnih malezijskih zlatnih odličja s ranijih izdanja MTE Mirjana Brlečić, PRIRODA LIJEČI d.o.o, ove godine za inovaciju „NIKEL PRIVE“.

U svom prvom nastupu na MTE, veliki poslovni interes za izvoz na tržišta jugoistočne Azije, srebrnu medalju i posebnu nagradu indonezijske organizacije inovatora, ostvario je Zvonimir Viduka, ALTPRO d.o.o. za inovaciju „Željezničko cestovni prijelaz RLC23“.

Almir Karabegović, ADLEJA d.o.o. za inovaciju „Spirala za kobile“, nagrađen je srebnim odličjem i posebnom nagradom iranske organizacije inovatora.

Brončane medalje osvojili su: Goran Miljković, VITA-VERDE d.o.o. za inovaciju „TEKUĆE STOLNO SLADILO ZELENA STEVIA“, koja je pobudila interes malezijske znanstvene zajednice zbog problema velikog broja dijebetičara, a isto tako je uspostavljan kontakt za izvoz sladila u Maleziju i Indoneziju; Mladi inovatori Antonio Petrak i Igor Puhar s Damirom Matijakom, Udruga inovatora FSB za inovaciju „D-B-R Sustavi za tekućine“.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Maleziji g. Krešo Glavač sa suradnicima pružio je veliku potporu hrvatskim izlagačima u pripremi i za vrijeme trajanja izložbe kroz poslovnu promidžbu hrvatskih inovativnih proizvoda prema malezijskim tvrtkama. Veleposlanstvo RH će i nakon završetka izložbe vršiti poslovnu promidžbu hrvatskih inovacija i novih proizvoda na tržištu država jugoistočne azije, ASEAN. Gospodin Glavač je na svečanosti dodjele nagrada uručio posebne hrvatske nagrade najboljim inovatorima iz Malezije, Indonezije i Vijetnama.

Važno je istaknuti da je izložbeni prostor hrvatske delegacije i ove godine posjetio director državne agencije za tehnološki razvitak Dato Norhalim Bin Yunus, koji je hrvatsko izaslanstvo srdačno pozdravio kao drage prijatelje i rado viđene goste na MTE.

Hvatsko izaslanstvo predstavilo je 42. Hrvatski salon inovacija INOVA – BUDI UZOR 2017, koji se u studenom o.g. održava u Osijeku. Najveća hrvatska izložba inovacija privući će prema obećanjima voditelja nacionalnih izaslanstava, veliki broj inovatora iz Malezije, Indonezije, Filipina, Irana i Tajvana.

Hrvatski nastup na MTE 2017 organizirali su Savez inovatora Zagreba i Hrvatska gospodarska komora, uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.

Savez inovatora Zagreba
Tajnik
Neven Marković

PREUZMITE
Popis izlagača s nagradama MTE 2017

[na vrh]