INTARG 2019, Katowice, Poljska

INTARG 2019 – 12. MEĐUNARODNA IZLOŽBA GOSPODARSKIH I ZNANSTVENIH INOVACIJA

VELIKI USPJEH HRVATSKIH INOVATORA U POLJSKOJ

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su izniman uspjeh na 12. MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI GOSPODARSKIH I ZNANSTVENIH INOVACIJA – INTARG 2019  koja je upravo završena u Katowicama.

Hrvatska je u svijetu prepoznata kao zemlja inovacija. Samo od početka ove godine naši su se inovatori predstavili na pet velikih svjetskih izložbi inovacija – u malezijskom Kuala Lumpuru, Bangkoku, Cipru i Iasiu,  a kući su se vratili s brojnim priznanjima, nagradama i komercijaliziranim inovacijama. Takav su uspjeh upravo ponovili i u Poljskoj.

U konkurenciji brojnih poljskih inovacija iz 11 vrhunskih znanstvenih institucija i 20 država iz cijeloga svijeta, 18 hrvatskih inovatora i poduzetnika s 9 inovacija, osvojilo je 13 nagrada. Najuspješniji hrvatski izlagači bili su Dubravko Rogale, Željko Knezić, Snježana Firšt Rogale i Martina Bobovčan Marcelić, SVEUČILIŠTE U ZAGREBU TEKSTILNO-TEHNOLOŠKI FAKULTET s inovacijom “Device for testing the characteristics of ultrasonic welding”, nagrađenom platinom i Posebnom nagradom svjetske organizacije “WIIPA”.

Zlato i Posebnu nagradu delegacije “MAROKO”, osvojili su Daniel Časar Veličan, Dubravko Rogale, Snježana Firšt Rogale, Siniša Fajt i Željko Knezić, SVEUČILIŠTE U ZAGREBU TEKSTILNO-TEHNOLOŠKI FAKULTET za inovaciju “Intelligent clothing for patients with apnea and snoring”.

Ostali uspješni hrvatski izlagači bili su:

  • Mirjana Brlečić, PRIRODA LIJEČI d.o.o., „NiKEL REMOVE CONTROL 365 CELLULITE“, zlato
  • Tomislav Bronzin, CITUS d.o.o., „C@N Motion Smart Customer/Human Engagement“, zlato
  • Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o., „POSTROJENJE- Termička obrada mulja“, zlato
  • Gordana Matijašić, Matija Gretić, Anna Poropat, Josip Vinčić, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, „CAN-capsule – 3D-tiskana kapsula za kontrolirano oslobađanje djelatne tvari“, srebro
  • Vilko Mandić, Stanislav Kurajica, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, „UNIVERZALNI NOSAČ UZORAKA“, zlato
  • Igor Puhar, Radiona SKATT d.o.o., „Kutna spojna pločica Lastavica“, srebro

Osobito smo ponosni na novi uspjeh mladog inovatora, studenta Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Šime Grbića, s mentorom Željkom Šitumom, Udruga inovatora FSB. Njihovo Autonomno vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima nagrađeno je zlatnim odličjem i dvije Posebne nagrade delegacije “MACAO” i “INDIA”.

Hrvatsko izaslanstvo uživalo je izuzetnu dobrodošlicu organizatora izložbe, kompanije Eurobusiness-Haller uz izniman interes poljskih posjetitelja. Brojni Poljski inovatori, poduzetnici i znanstvenici, najavili su sudjelovanje na 44. hrvatskom salonu inovacija INOVA-BUDI UZOR u studenom ove godine u Zagrebu.

Organizatori ovogodišnjeg nastupa hrvatskih inovatora su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba uz vrijednu potporu Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića.

Savez inovatora Zagreba
Tajnik
Neven Marković

PREUZMITE

Popis izlagača s nagradama INTARG 2019

[na vrh]