BIS 2016, London

TOMISLAV BRONZIN POBIJEDIO U LONDONU

Britanski sajam inovacija u Londonu

Najveći britanski sajam inovacija (BIS), u svojem je ovogodišnjem 16. izdanju donio je novi izniman uspjeh hrvatskim inovatorima. U jakoj međunarodnoj konkurenciji uz niz izuzetnih britanskih ostvarenja, u domovini inovacija, 6 hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 11 odličja.

Pobjednik BIS-a, dobitnik glavne nagrade je istaknuti zagrebački inovator g. Tomislav Bronzin, CITUS d.o.o. za inovaciju „C@N PersonRecog – Gender & Age Group Recognition Software”. Uz glavnu nagradu, g. Bronzin je dobio posebno priznanje i zlatnu medalju, pa je najuspješniji izlagač ovogodišnjeg Britanskog sajma inovacija.

Iznimno smo ponosni na još jedan veliki međunarodni uspjeh našeg mladog inovatora. Braća Matej i Filip Bošnjak su razvili svoju inovaciju „Maketa za zavarivanje okruglih predmeta“ u Tehničkoj školi Zagreb pod vodstvom mentora Željka Blažeka, a kasnije je usavršili do gotovog proizvoda u obiteljskoj tvrtci E.T. INDUSTRIJSKA ELEKTRONIKA. Dobitnici su Platine, druge najvrijednije nagrade i zlatne medalje.

„NIKEL PRIVE“ je vrhunac inovacijskog djelovanja Mirjane Brlečić, direktorice uspješne zagrebačke tvrtke Priroda liječi d.o.o. Na svom prvom međunarodnom nastupu ova ekskluzivna kozmetika nagrađena je zlatnom medaljom i posebnom nagradom za dizajn.

Melita i Mira Močan, Cosmel d.o.o. su za „Kremasto POPY MLIJEKO“ odlikovani posebnom nagradom i zlatnom medaljom uz veliki komercijalni interes za izvoz tog vrhunskom preparata u Veliku Britaniju, Maleziju i Tajvan.

Zlatna odličja dobili su Slobodan Rajić, TELECOR ZAGREB d.o.o. za „Antiterorističku bravu za šahtove“ i Tomislav Juratovac, PRO-HEPRO d.o.o. za „Helloquent Wi-fi“. Ova inovacija je izazvala značajan poslovni ali i znansveni interes posjetitelja BIS-a.

Britanski sajam inovacija se kao središnji inovacijski događaj u U.K. već godinama održava u Barbicanu, samom srcu Londonskog City-a kao poslovno vrijedna menifestacija s brojnim posjetiteljima i vrhunskim međunarodnim ocjenjivačkim sudom. Hrvatska pobjeda na takvom mjestu i u takvoj konkurenciji, nemjerljiv je uspjeh.

Hrvatsko izaslanstvo je održalo vrlo dobro prihvaćenu prezentaciju predstojećeg 41. salona inovacija INOVA 2016 koji će se održati u Zagrebu od 09.-12. studenoga 2016.g. uz očekivane brojne izlagače iz čitavog svijeta. Prema najavama inovatora iz cijeloga svijeta biti će to druga najveća izložba inovacija ove godine u Europi.

Ovogodišnji hrvatski nastup na BIS-u organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

PREUZMITE
Popis izlagača s nagradama BIS 2016

[na vrh]