PROJEKT “Elektronika i zdravlje”

PROJEKT “Elektronika i zdravlje”

Projekt „Elektronika i zdravlje“, je usprkos poznatim ovogodišnjim problemima nastavljen. 26. rujna je u Nacionalnom centru tehničke kulture Hrvatske zajednice tehničke kulture (NCTK, HZTK) izvedena završna faza projekta uz sudjelovanje mentora 12 projekta zagrebačkih mladih inovatora (učenicima putovanje nije dozvoljeno).

Cilj projekta „Elektronika i zdravlje“ je podići svijest za zdravlje pomoću uređaja koje je moguće samostalno napraviti i programirati da rade ono što mi želimo.

Konačni cilj je razviti interes kod polaznika za više različitih grana tehnike. Sastavljanje uređaja ispitivanje istih, programiranje, obrada podataka, inventivnost, stalno poticanje na razmišljanje što bi se još moglo dodati promijeniti i slično, glavne su odrednice Projekta.

Jedna od predviđenih etapa u Projektu je dodatno usavršavanje najboljih inovacija u NCTK.

Završna faza sastojala se od:

1.završne obrade projekata (inovacija) u radionicama NCTK, korištenjem raspoložive opreme, koja je uglavnom daleko funkcionalnija od školske (prijepodnevne aktivnosti)

2.edukacije o najboljim načinima predstavljanja inovacija na izložbama inovacija i sličnim skupovima (poslijepodnevne aktivnosti)

Klikom na poveznicu u nastavku možete preuzeti popis projekata s imenima autora, mentora, škola-udruga-fakulteta: >>>>> Popis projekata <<<<<

[na vrh]