INOVA-MLADI 2020

INOVA-MLADI 2020

INOVA-MLADI je tradicionalna izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i studenata s gostima iz svih dijelova RH i inozemstva. U tijeku 20 godina održavanja, INOVA-MLADI je postala najveća izložba mladih inovatora u ovom dijelu Europe.

07.studenoga 2020., usprkos teške epidemiološke situacije i svih nedaća koje su ove godine zadesile Zagreb, održana je u Narodnom Sveučilištu Dubrava-Kulturnom centru, 20. jubilarno izdanje INOVE-MLADI!

184 izloška s 300 sudionika nisu rekordni brojevi, ali jest 70% rekorda, što je u ovoj situaciji veličanstven uspjeh. U tijeku izložbe, svi sudionici su se strogo pridržavali svih propisanih epidemioloških mjera. Uz „živi“ dio izložbe, INOVA-MLADI je imala i online izdanje /www.inova-croatia.com/ uz sudjelovanje inozemnih izlagača iz Taiwana, BiH i R.Srbije.

Ocjenjivački sud je donio odluke o dobitnicima brončanih, srebrnih i zlatnih medalja, kao i nekoliko platina za najbolje od najboljih. Uz to, svi mladi inovatori i njihovi mentori koji su osobno sudjelovali na Izložbi, nagrađeni su posebnim nagradama, medaljama „U STVARALAŠTVU HRABRI“.

Izložbu INOVA-MLADI 2020 je biranim riječima podrške otvorio izaslanik Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, gospodin Goran Šarić.

[na vrh]