HRVATSKO – MALEZIJSKA POSLOVNA SURADNJA

U World Trade Centru u Kuala Lumpuru jučer je otvoren 18. MTE, međunarodna izložba inovacija i novih tehnologija uz sudjelovanje 435 izlagača iz Malezije i 10 inozemnih izaslanstava.

Središnji događaj prvog dana izložbe bilo je obilježavanje 10. obljetnice hrvatsko-malezijske poslovne suradnje u razmjeni tehnologija.

Organizatori MTE-a su uz veliku potporu Veleposlanstva RH u Maleziji i u suradnji sa Savezom hrvatskih inovatora (SHI) organizirali poslovnu konferenciju uz sudjelovanje visokih malezijskih političkih dužnosnika i poslovne zajednice. Tom prilikom je formirana Poslovna savjetnička mreža za suradnju Hrvatske i država ASEANA, a SHI je sa tvrtkom Transformational Innovative Maverick potpisao ugovor o poslovnoj suradnji u području komercijalizacije hrvatskih inovacija i novih proizvoda. Veleposlanik g. Krešo Glavač, je u nadahnutom uvodnom izlaganju istakao svjetski poznate uspjehe hrvatskih inovatora u prošlosti i pozvao malezijsku poslovnu zajednicu na suradnju u tržišnoj primjeni novih dostignuća hrvatskih inovatora.

Nakon preliminarnog dijela konferencije, uslijedili su izravni poslovni kontakti (B2B) zainteresiranih poslovnih ljudi za izložene hrvatske proizvode i razgovori s nazočnim inovatorima i poduzetnicima i prestavnicima SHI. Ističemo najvažnije tvrtke s kojima su održani razgovori: Goforth Corporation; Interstars Group; Ume Asia Pacific Properties; Transformational Innovative Maverick; NanoMalaysia; Efinity Social Enterprise; Reliacraft Engineering; Pintas; East Group Asia Pcific; Kass; Titanium Adrentex; EU – Malaysia Chamber of Commerce and Industry.

MTE će u subotu 23. veljače završiti svečanom dodjelom odličja, o čemu ćemo od odmah izvijestiti.

Hrvatsko izaslanstvo se vraća u Zagreb 25. veljače u 11:50 sati letom iz Londona.

Savez hrvatskih inovatora
Direktor
Neven Marković

[na vrh]