Članovi Saveza u Uredu Predsjednice Republike

Na Danu otvorenih vrata 01. travnja 2017. s temom popularizacije STEM područja – znanosti, tehnologije, inžinjerstva i matematike, u Uredu Predsjednice Republike, među  170 mladih znanstvenica i znanstvenika, inovatora, studenta i učenika, Savez inovatora Zagreba je predstavio 7 izabranih inovacija. Riječ je o najboljim zagrebačkim inovatorima poduzetnicima, znanstvenicima i mladim inovatorima.

Zahvalni smo Predsjednici RH, gospođi Kolindi Grabar Kitarević za poziv i neusporedivo gostoprimstvo tijekom ovog vrijednog događanja! Sve je to još jedna potvrda podrške i punog razumijevanja gospođe Predsjednice za vrijednosti i perspektive hrvatskog inovatorstva.

Izaslanstvo Saveza inovatora Zagreba su vodili predsjednik, g. Ladislav Prežigalo, zamjenica predsjednika, gđa Ljiljana Pedišić i tajnik g. Neven Marković.

Popis sudionika, članova Saveza inovatora Zagreba.

Naglasci iz govora Predsjednice Republike:

“Jer, oni koji budu pasivno čekali, neće moći krenuti na put gospodarskog razvoja. Zato Hrvatska mora odlučiti želi li čekati ili već biti u vlaku napretka koji vodi prema budućnosti. Ne želimo čekati, no prije svega, moramo biti svjesni da je ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade investicija, a ne trošak”, poručila je.

“Jedinstveni znanstvenik i inovator, Nikola Tesla, isticao je kako napredak i razvitak čovječanstva bitno ovise o invenciji, a upravo naši današnji gosti dokazuju kako nam inventivnih mladih ljudi ne nedostaje”, zaključila je Predsjednica te potom razgledala njihove inovacije.

[na vrh]