2. SABOR MLADIH INOVATORA

2. SABOR MLADIH INOVATORA
Rijeka, 24.-25. rujna 2020.

U Rijeci je 24. i 25. rujna održan 2. Sabor mladih inovatora, kao zamjena za nacionalnu izložbu mladih inovatora „Inovacije@mladi“. Ova je izložba otkazana iz epidemioloških razloga, odlukom Općine Matulji, planiranog domaćina.

Na Saboru, na Botelu Marina u Rijeci je sudjelovalo 27 mladih inovatora predstavljajući svoje nove projekte, uz nekoliko radionica. Cilj je bio nastaviti s tradicijom predstavljanja mladih inovatora i poticanja njihovih stvaralačkih aktivnosti, usprkos svim nedaćama.

Savez inovatora Zagreba je predstavio 12 inovacija učenika I. Tehničke škole Tesla, Poštanske i telekomunikacijske škole, Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje, uz osobno sudjelovanje njihovih mentora. Odlazak učenicima nije bio dozvoljen. 12 inovacija nagrađeno je sa 6 zlatnih, 4 srebrne i 2 brončane diplome.

Zaključno, svi nazočni mladi riječki inovatori, riječki, zagrebački mentori, predstavnici Grada Rijeke i Županije Primorsko-goranske i medija izrazili su nepodijeljeno zadovoljstvo održavanjem ove prve ovogodišnje izložbe UŽIVO.

Klikom na poveznicu u nastavku možete preuzeti popis zagrebačkih sudionika s osvojenim odličjima: >>>>> Popis zagrebačkih sudionika <<<<<

[na vrh]