INOVA-MLADI 2024, Zagreb – poziv

INOVA-MLADI 2024. – 24. IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

10. svibnja 2024.

Mjesto održavanja:
Sveučilište u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ulica Grada Gospića 1a, 10000 Zagreb

(Zgrada TEKSTILPROMET d.o.o.)

Domaćin izložbe:
FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE

Poveznica na stranicu izložbe:

>>>>> POZIVNO PISMO 2024 <<<<<

>>>>> PRIJAVNI OBRAZAC 2024 <<<<<

ŠTO JE IZLOŽBA INOVA-MLADI?

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

CILJEVI IZLOŽBE

• Okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama,  udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i novosti iz svih ostalih programa.
  • okupiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program;
  • izložiti inovacije mladih Zagrepčana javnosti: mediji redovito objavljuju  niz priloga o izložbama INOVA MLADI;
  • izabrati i nagraditi najbolje za međunarodne promocije hrvatskih inovacija; mlade koji će nastavljati zlatni niz hrvatskih inovatora na izložbama diljem svijeta.

KATEGORIJE I PREZENTACIJA RADOVA

Pri ispunjavanju prijavnog obrasca odabirete samo jednu kategoriju od ponuđenih 4 /„osnovne škole“, „srednje škole“, „maturalni radovi“, „fakulteti/visoke škole“.  Prezentacija se vrši pred ocjenjivačkim sudom koji na temelju razgovora s autorom/ima i ocjene funkcionalnosti i inovativnosti vrednuje rad. Radovi iz područja software-a se prijavljuju u jednu od navedenih kategorija.

BOGAT I ATRAKTIVAN PROGRAM NAGRAĐIVANJA

Svi sudionici Izložbe dobivaju priznanja, a najbolji brojne nagrade:

• zlatne, srebrne i brončane medalje
  • sudjelovanja na velikim međunarodnim izložbama inovacija
  • sudjelovanje najboljih na 48. hrvatskom salonu inovacija INOVA-BUDI UZOR u Zagrebu i 16. nacionalnoj izložbi inovacija mladih u PGŽ

Najbolji od najboljih, pobjednik INOVE biti će proglašen
MLADIM ZAGREBAČKIM INOVATOROM GODINE
i dobiti niz nagrada iznenađenja….

NOVOSTI NA 24. izložbi INOVI-MLADI- NOVI TERMIN I NOVA LOKACIJA

Inova-mladi nastavlja s tradicijom održavanja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB), mjestu najvećih uspjeha, koje svi želimo i veselimo se!

Uz neusporedivu podršku FSB-a, ovogodišnje izdanje biti će na trenutnoj, zamjenskoj lokaciji, u Tekstilprometu, Ulica Grada Gospića 1A.

Novi termin, petak umjesto subote izabrali smo zajedno s ciljem značajno veće posjete. Na ovoj lokaciji djeluje 4 fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (uz FSB, tu su Arhitektura, Građevina i Geodezija), pa očekujemo posjetu velikog broja studenata.

Imate li problem, izvijestite nas da ga zajedno riješimo.

SLAVIMO STVARALAŠTVO MLADIH NA FSB-u ZAJEDNO!

U prilogu je prijava izlaganja. Vaše prijave očekujemo do 26. travnja 2024.

Očekujemo Vas 10. svibnja 2024.