INOVA – BUDI UZOR 2019, Zagreb – poziv

44. HRVATSKI SALON INOVACIJA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
15. IZLOŽBA INOVACIJA, PROTOTIPOVA I STUDENTSKIH POSLOVNIH PLANOVA

13.-16. studeni 2019., Zagreb – Zagrebački velesajam, paviljon 7

Mrežna stranica izložbe: hr.inova-croatia.com

PREUZMITE

Pozivno pismo – Prijavni obrazac – Temeljne informacije – Ocjenjivanje – Posebna pogodnost ZICER/STARTUP/…ZG – Posebna pogodnost Poduzetnički centri/Inkubatori/…HR

INOVA 1971.

INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971.g. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u R. Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva.

Dugogodišnja tradicija izložbe INOVA dala je veliki poticaj zagrebačkom inovatorstvu. Nacionalna organizacija hrvatskih inovatora je od 2003. godine želeći potaknuti ravnomjerniji inovatorski razvitak u RH, počeo priređivati nacionalne izložbe i izvan Grada Zagreba. Rezultat te želje su vrlo uspješne izložbe u Ogulinu, Samoboru, Rijeci,  Čakovcu, Osijeku, Šibeniku i Karlovcu.

INOVA se ove godine vraća u Zagreb na mjesto najvećih uspjeha, zadržavajući redoviti termin početkom studenog.

INOVA

INOVA je prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište.

INOVA je predstavljena na nizu velikih međunarodnih smotri inovacija diljem svijeta, pa su najavljeni dolasci inovatora iz 30 država /SAD, Kanade, Taiwana, Malezije, Poljske, Italije, Rumunjske, Thailanda, Maroka, Irana, Indonezije, Velike Britanije, Rusije …/.

INOVA je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja, već tradicionalnu Nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru, nagradu Gradonačelnika Grada Zagreba …

ORGANIZATORI

Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim velesajmom uz potporu Hrvatske gospodarske komore, brojnih partnera iz RH i uz pomoć svjetskog pokrovitelja WIIPA /World Inventors and Intellectual Property Associations/ jamče visoku razinu organizacije i puno zadovoljstvo i cjeloviti uspjeh izlagača.

BUDI UZOR

Budi uzor se od 2010. godine organizira u suradnji s izložbom Inova. Suradnjom Budi uzor/Inova, izložba je ušla u grupu najvećih svjetskih izložbi. Sudjelovanjem na Izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor, u mogućnosti ste predstaviti svoju kreativnost i poduzetničke ideje koje, pretočene u poslovni plan, daju uvid u mogućnost njihove komercijalizacije.

Budi uzor je međunarodna izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Od samoga početka izložba je orijentirana na inovatore i studente, a od 2008. godine značajno mjesto u organizaciji izložbe ima Europska poduzetnička mreža kojom se znatno olakšava globalizacija poslovanja kroz suradnju i transfer tehnologije.

MJESTO ODRŽAVANJA

ZAGREB – Zagrebački velesajam

Ukupnom površinom od 560.000 četvornih metara prostora Zagrebački velesajam ima i infrastrukturu jednog malog grada, idealnog za pripremu i održavanje najraznovrsnijih sajamskih aktivnosti te izgradnju izložbenih prostora i reklamnih površina.

Svake godine Zagrebački velesajam, organizira više od 20 specijaliziranih priredbi na kojima sudjeluje više od 5.000 izlagača iz 50 zemalja, a kroz izložbene prostore godišnje prođe blizu 500.000 posjetitelja stručnjaka i poslovnih ljudi.

Istaknuto mjesto u sajamskom programu ZV i ove godine imati će izložba INOVA-BUDI UZOR, u najposjećenijem terminu INTERLIBERA, ponovo u paviljonu 7.

TKO IZLAŽE NA INOVA – BUDI UZOR 2019

 • Inovatori
 • Inovatori poduzetnici
 • Studenti
 • Udruge inovatora
 • Samostalni istraživači
 • Razvojne agencije i tehnološki parkovi
 • Inventivno usmjerena mikro i mala trgovačka društva i obrti
 • Velika trgovačka društva
 • Međunarodne organizacije inovatora

INOVA – BUDI UZOR 2019 biti će:

 • druga najveća europska izložba inovacija
 • druga najstarija izložba inovacija na svijetu
 • najposjećenija svjetska izložba inovacija s očekivanih 100.000 posjetitelja
 • smotra najboljih hrvatskih inovatora, inventivnih poduzetnika, mikro, malih i srednjih kompanija, mladih inovatora i znanstvenika
 • izložba istaknutih inovacija iz 30 država, sa svih strana svijeta.

PROGRAM OCJENJIVANJA

Međunarodni ocjenjivački sud redovito od 2005. g. čine predstavnici svih inozemnih izlagača i vodeći hrvatski stručnjaci /sveučilišni profesori, najbolji inovatori, stručnjaci iz inventivno usmjerenih trgovačkih društava, čelnici udruga SHI-a/.

Vrhunska stručnost, međunarodni sastav i dugogodišnje iskustvo jamče povjerenje u prosudbe Međunarodnog ocjenjivačkog suda. Dodjeljuju se brončane, srebrne i zlatne medalje, a sud predlaže i niz posebnih nagrada o kojima odlučuju organizatori. Ističemo glavnu nagradu INOVE, „Godišnju nagradu NIKOLA TESLA“  za najbolju hrvatsku inovaciju, prestižno priznanje najboljemu!

VEČER KREATIVNOSTI je vrhunac INOVE – BUDI UZOR, svečana večera uz prigodan glazbeni program kojom čestitamo svim našim nagrađenim inovatorima uz dodjelu brojnih odličja.

ORGANIZATORI

Savez hrvatskih inovatora, Savez inovatora Zagreba i Tera Tehnopolis uz potporu Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore jamče visoku razinu organiziranja uz niz osobitih pogodnosti izlagačima.

OČEKUJEMO VAS NA
44. HRVATSKOM SALONU INOVACIJA – INOVA 2019 i
15. IZLOŽBI INOVACIJA, PROTOTIPOVA I STUDENTSKIH POSLOVNIH PLANOVA – BUDI UZOR 2019

Priređivački odbor
INOVA-BUDI UZOR 2018

PRISJETIMO SE KROZ NEKOLIKO FOTOGRAFIJA DOSADAŠNJIH IZDANJA IZLOŽBE INOVA – BUDI UZOR!

[na vrh]