MTE 2018, Kuala Lumpur – poziv

17. MEĐUNARODNA IZLOŽBA NOVIH TEHNOLOGIJA, INOVACIJA I NOVIH PROIZVODA
Kuala Lumpur, 22. – 24. veljače 2018.

Pozivno pismo – Prijavni obrazac

Inovacijska misija HGK: Pozivno pismo Inovacijska misija – Prijavni obrazac Inovacijska misija

IZLAŽITE U TOPLOM OKRUŽJU BRZORASTUĆEG GOSPODARSTVA, U KOJEM NEMA KRIZE!!!

Malaysia Technology Expo (MTE) je najveća regionalna izložba inovacija i novih proizvoda s naglaskom na znanstvena otkrića i njihovu gospodarsku primjenu. Zato je slogan Izložbe “Usmjeravanje inovacija prema komercijalizaciji” pa organizatori, privatne kompanije uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, tehnologija i inovacija očekuju brojne nove ideje, inovacija i tehnologije usmjerene poslovnom, tržišnom i gospodarskom rastu. Misija organizatora je MTE 2018 podići na novu razinu unapređenjem poslovnih mogućnosti koje se nudi izlagačima.

MTE 2018 obilježava 17. obljetnicu postojanja s nizom novih sadržaja i očekivanjem još veće i uspješnije izložbe nego do sada.

MTE 2018 – NIZ NOVIH ATRAKTIVNIH SADRŽAJA

MTE 2018 činit će 4 izložbene cjeline:

1. IZLOŽBA INOVACIJA sa sustavom ocjenjivanja

Temeljni dio izložbe s inovatorima iz područja znanosti /instituta, sveučilišta, primjena znanstvena istraživanja/ s posebnim sustavom  ocjenjivanja uz naglasak na znanstveno-stručna dostignuća izuma

1. IZLOŽBA INVENTINOG DIZAJNA sa posebnim sustavom ocjenjivanja

Posebni dio izložbe, organiziran zadnje 4 godine s naglaskom na novine i inovativnim rješenjima dizajna kao temelja uspješne komercijalizacije inovacija. Cilj je promovirati značaj dizajna, oblikovanja, pakiranja, njihovih autora i povezati dizajnere ili inovatore. Zaseban sustav ocjenjivanja favorizira estetsku i funkcionalnu razinu novog dizajna inovacije, kao njezinu temeljnu vrijednost ili pomoć u ostvarenju vrijednosti inovacije.

Ovaj dio izložbe je namijenjen dizajnerima, malim i srednjim poduzetnicima.

1. SKOK DO KOMERCIJALIZACIJE (LEAP TO COMMERCIALIZATION)

Ovo je potpuno nova izložba, drugi put u sklopu MTE. Cilj je uz brojne znanstvene institucije, privući veći broj inovatora i poduzetnika, obrta malih i srednjih trgovačkih društava i ostvariti uvjete za komercijalizaciju. Ovaj dio izložbe bi trebao privući znatno veći broj posjetitelja, osobito poslovnih investitora. Skok do komercijalizacije najveći je dosadašnji iskorak MTE s ambicijama prerastanja u vrhunsku svjetsku izložbu osiguranjem komercijalizacije kao najvažnijeg cilja.

1. INOVACIJE MLADIH (ASIAN YOUTH INNOVATION)

Drugi put na MTE, mladi inovatori imaju svoju izložbu sa zasebnim sustavom ocjenjivanja. Cilj je okupiti što veći broj mladih iz regije i cijelog svijeta, ohrabriti ih u njihovim stvaralačkim naporima, vrednovati i nagrađivati u zasebnim kategorijama. Tako će mladi inovatori imati mogućnost ravnopravnog takmičenja u kategorijama 13-17 i 18-25 godina starosti.

MTE 2002-2017

Dosadašnje iskustvo ove izložbe jamči iznimnu organizacijsku razinu, brojne poslovne posjetitelje i velik broj izlagača iz Malezije i inozemstva. Organizatori očekuju više od 500 izložaka, oko 100 izlagača iz 10 država, što bi sve moralo u središnjem malezijskom poslovno-izložbenom centru privući oko 10.000 poslovnih posjetitelja.

Niz razloga za sudjelovanje na MTE:

1. Najveći broj inovacija, novih tehnologija i novih proizvoda na jednom mjestu;
  2. Sve veći broj izlagača i brojna poslovna posjeta;
  3. Značajni izgledi za upoznavanje s mogućim investitorima i kupcima;
  4. Mogućnosti povećanja prodaje;
  5. Prigoda za poslovno umrežavanje;
  6. Šanse za uspostavu zajedničkih ulaganja i poslovne suradnje na međunarodnoj razini;
  7. MTE je najveći sličan događaj u Maleziji i jugoistočnoj Aziji
  8. NOVOST MTE 2018 – 4u1, četiri paralelne izložbe

PRETHODNA POSLOVNA PROMIČBA

Tijekom dosadašnjih sudjelovanja hrvatskih inovatora na ovoj sjajnoj izložbi, niz je poduzetnika iz Malezije i okolnih država posjetilo naš izložbeni prostor uz značajan poslovni interes i nekoliko komercijalnih uspjeha. I na MTE 2018 temeljem prethodne poslovne promičbe organizatora i Veleposlanstva RH u Kraljevini Maleziji očekujemo nastavak ovih dobrih poslovnih običaja.

Malezijsko i ostala okolna azijska tržišta nude nevjerojatne i neusporedive mogućnosti brzorastećih tržišta u kojima nema krize!

Svaki Vaš uspjeh i svako novo odličje biti će značajna referenca uspjehu Vaše inovacije na međunarodnom, osobito azijskom tržištu.

Istovremeno, sustavi domaćih potpora, međunarodne nagrade prepoznaju kao jedan od bitnih temelja za dodatno financiranje poduzetničkog korištenja!!!

Očekujemo Vaš interes i radujemo se novom, zajedničkom uspjehu hrvatskih inovatora i poduzetnika na azijskom tržištu.

SAVEZ INOVATORA ZAGREBA

INOVACIJSKA MISIJA HGK

Odjel za poduzetništvo i inovacije Hrvatske gospodarske komore objavio je na svojim web stranicama poziv za XV. Inovacijsku misiju, koja će se održati od 22. do 24. veljače 2018. godine u Kuala Lumpuru, Malezija.

Inovacijske misije predstavljaju jedinstvenu platformu koje hrvatskim inovativnim tvrtkama pružaju mogućnost poslovnih (B2B) razgovora na međunarodnim tržištima.

17. izdanje Malaysia Technology Expo 2018 (MTE 2018) s temom “Azija Inventions and Innovations Marketplace”, je definitivno izložba  koja je za izumitelje, inovatore i kreatore idealno mjesto za predstavljanje izuma, ideja i dizajna investitorima, proizvođačima, distributerima i trgovcima u Aziji i izvan nje, čineći ga idealnom platformom za komercijalizaciju i suradnju. Kao definitivno tržište za ideje u regiji, MTE 2018 je glavno mjesto investitora za izvor novih ideja u obliku proizvoda, prototipova, rješena i tehnologija koje su spremne za komercijalizaciju ili kao rješenja za proizvodnju ili problemi u obradi. S obzirom na uspjeh prethodne godine, na ovogodišnjoj izložbi se očekuje više od 8.000 posjetitelja.

Zašto sudjelovati na MTE-u 2018:

• Predstavite svoje izume i proizvode azijskom tržištu
  • Privucite lokalnu i međunarodnu izloženost fokusiranim promotivnim kampanjama ciljanje tehnologije i znanosti
  • Podignite svijest o svojim izumima, proizvodima i dizajnu među potencijalima investitora, proizvođača, distributera koji traže nove ideje za komercijalizaciju
  • Povežite se s potencijalnim partnerima u potrazi za istraživačkim suradnjama
  • Akademski istraživači: stječu vitalne uvide u ono što tržište treba te mogu upotrijebiti naučene lekcije za sljedeći projekt.

U pratećim dokumentima Vam dostavljamo poziv i prijavni obrazac te Vas ljubazno molimo da ispunjeni obrazac i dokaze o ispunjenju kriterija pošaljete na e-mail: gjelavic@hgk.hr najkasnije do 17. siječnja 2018. godine

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem

Gojko Jelavić
Voditelj Odjela za poduzetništvo i inovacije
Hrvatska gospodarska komora