JAPAN DESIGN and INVENTION EXPO 2017, Tokyo – poziv

JAPAN DESIGN and INVENTION EXPO 2017
TOKYO, 04.-06. kolovoza 2017.

Pozivno pismo TOKYO 2017Prijavni obrazac TOKYO 2017

ŠTO JE JAPAN DESIGN and INVENTION EXPO

Glavna ideja Izložbe je razmjena ideja i stvaralačkih dometa izlagača i posjetitelja izložbe iz Japana i okolnih država. Organizatori očekuju izlagače iz cijelog svijeta.

ORGANIZATORI

WIIPA, Svjetska organizacija udruga inovatora i industrijskog vlasništva

MJESTO ODRŽAVANJA

TOKYO, JAPAN, MEĐUNARODNI IZLOŽBENI CENTAR, TOKYO BIG SIGHT

VRIJEME ODRŽAVANJA

04.-06. kolovoza 2017.

KATEGORIJE IZLOŽAKA

Inovacije, nove tehnologije, dizajn, umjetnost i obrti s naglaskom na kreativan način izlaganja

ZAŠTO U TOKYO

Ovo je druga takva izložba u istom izložbeno poslovnom centru i prvi pokušaj takmičenja zagrebačkih inovatora s najboljima na svijetu, odnosno nastojanje za komercijalizaciju naših novih proizvoda na ogromnom, bogatom, ali iznimno zahtjevnom japanskom tržištu.

Japanski brutto proizvod je po stanovniku je 38.900 USD /RH:11.000USD/. Tokyo čini trećinu japanskog stanovništva i nešto više od trećine udjela u GDP-u. Iznos od 1,62 triliona dolara najveći je GDP jednog grada na svijetu, nešto veći do New Yorka ili veći od Šangaja, Pekinga i Guangzhoua, tri najveće kineske urbane gospodarske aglomeracije. Razvijena je industrija svih vrsta, ali je svjetski značajna elektronika, transportna oprema, automobila, kamere i otpička pomagala, namještaj, tekstil i različite vrste robe široke potrošnje. Jasno je da je u takvom okružju nezaposlenost mala, simboličnih 3,2%.

Sudjelovanjem na Izložbi otvaramo mogućnosti komercijalizacije zagrebačkih inovacija i novih proizvoda na azijskim brzo rastućim tržištima koja ne poznaju recesiju; novu bogatu berbu vrijednih odličja i time još jednu učinkovitu međunarodnu promičbu našeg Grada i Domovine, odnosno nastavak internacionalne strukovne integracije zagrebačkih i ostalih hrvatskih udruga inovatora.

ODLIČJA

Organizatori pripremaju niz vrijednih nagrada. Uz uobičajene medalje, tu je i niz posebnih odličja (Velika nagrada, najbolji domaći i inozemni izlagač, najbolji mladi inovator, najuspješnija dama, najstariji sudionik).

DODATNE POGODNOSTI

Savez inovatora Zagreba je uspostavio primjerenu suradnju s WIIPOM kao jedan od njezinih utemeljitelja, što jamči značajno i ugledno mjesto hrvatskih izlagača u Tokyu.

Našim izlagačima nudimo iznimno povoljne uvjete izlaganja uz povoljnu kotizaciju i prigodne uvjete puta i boravka u Japanu.

Očekujemo Vaše sudjelovanje i radujemo se zajedničkom uspjehu.