iCAN 2018, Toronto, Kanada – poziv

iCAN 2018
MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA

Kanada, Toronto, 31. kolovoz – 01. rujan 2018.

Pozivno pismo iCAN 2018 – Prijavni obrazac iCAN 2018

Savez inovatora Zagreba organizira prvo sudjelovanje zagrebačkih inovatora i poduzetnika na Međunarodnoj izložbi i natjecanju inovatora u Torontu, Kanada, 31. kolovoza – 1. rujna 2018.

Ova nova kanadska izložba inovacija pod okriljem WIIPA /Svjetske organizacije inovatora/, prethodne je dvije godine postala ozbiljan skup inovator iz cijelog svijeta. Biti će to naš prvi nastup na kanadskom tržištu, u najvećem i gospodarski najznačajnijem kanadskom gradu, Torontu.

Izložbu organizira “TISIAS”, međunarodna udruga inovatora iz Toronta uz potporu “IIC”, kanadske inovativne inicijative i “The Inventor’s Circle”, lokalne organizacije inovatora. Sve to, uz svjetskog pokrovitelja WIIPA, jamči u “North York Memorial Community Hall”, prestižnoj gradskoj lokaciji, uspješnu izložbu uz značajnu poslovnu posjetu. Prošlogodišnje izdanje ove manifestacije je privuklo 12000 registriranih posjetitelja.

Slogan Izložbe “Anyone Ean Invent”, (svatko može inovirati) temeljna je platforma za okupljanje brojnih kanadskih inovatora, istraživača, znanstvenika, studenata, sve većeg broja inovatora iz cijelog svijeta s ciljem predstavljanja njihovih dostignuća poslovnoj javnosti. Među uspješnim kanadskim poduzetnicima, velik je broj hrvata, pa je to jedan od razloga sudjelovanja na “iCAN-u”. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Odjelom za poduzetništvo i inovacije, pripremit ćemo poslovnu konferenciju na marginama iCAN-a 31. kolovoza. Očekujemo odziv brojnih poduzetnika zainteresiranih za komercijalizaciju hrvatskih inovacija i novih proizvoda na kanadskom i američkom tržištu.

Izložba predviđa i stručne obrazovne sadržaje. Poseban je sustav ocjenjivanja. Obveza sudionika je dostava svih podataka o inovaciji 75 dana prije početka izložbe. Tijekom tog razdoblja vrši se stručni izbor finalista, temeljem ozbiljnog istraživanja podataka o svakoj inovaciji. Tako ozbiljna analiza izložaka nije moguća na ostalim izložbama inovacija, kad ocjenjivači nemaju dovoljno vremena za pravu analizu. Zbog toga je izbor finalista iznimno stručan. Između njih, tijekom izložbe se nakon razgovora s autorima biraju i nagrađuju najbolji.

Uvjereni smo da će sudjelovanje na iCAN-u otvoriti nove mogućnosti komercijalizacije na kanadskom, američkom i ostalim tržištima diljem svijeta za nove inventivne proizvode.