ARHIMED 2018, Moskva – poziv

21. MOSKOVSKI MEĐUNARODNI SALON IZUMA I INOVACIJA
Moskva, Ruska federacija, 05. – 08. travanj 2018.

PREUZMITE

Pozivno pismo – Prijavni obrazac

ZAŠTO IZLAGATI U RUSIJI

Rusko tržište je zadnjih 20-tak godina cilj svih velikih nacionalnih gospodarstva svijeta. Svojom veličinom, brojnim i raznolikim potrebama, sve većim financijskim mogućnostima i tranzicijskim obilježjima, ono i hrvatskim inovacijama i novim proizvodima predstavlja veliki izazov. Osobit interes iskazan je za proizvode ekološke vrijednosti, one namijenjene zdravlju, novosti iz metalne industrije, kemijske industrije, sigurnosti ljudi, prometa, medicine, multimedije i građevinarstva.

ARHIMED

Izložba ARHIMED je u razdoblju 1998-2017. postala vodeća smotra inovatora u tom dijelu svijeta, sa oko 1100 izložaka iz 22 država iz cijelog svijeta i 10-tak tisuća poslovnih posjetitelja iz Ruske federacije i inozemstva, a sve to s oko 200 milijuna USD vrijednih sklopljenih poslovnih dogovora. ARHIMED 2014 je okupio 17 država svijeta i 46 ruskih regija sa 1010 inovacija.

Tijekom desetgodišnjeg razdoblja ARHIMED je postao partner velikog broja inovatora, znanstvenika, vlasnika prava industrijskog vlasništva i poduzetnika, pružajući im sve potrebne oblike potpore za uspješnu komercijalizaciju. Broj uspješnih ugovora sklopljenih u okrilju ARHIMEDA raste iz godine u godinu.

MISIJA ARHIMEDA «Mi stvaramo budućnost», ostvaruje se ne samo tijekom izložbe nego i cjelogodišnjim radom za inovatore u smislu zaštite prava industrijskog vlasništva, komercijalizacije, ugovaranja i pripreme inovatorskih skupova u Rusiji i inozemstvu.

HRVATSKI UČINCI NA ARHIMEDU 2001. – 2016.

Hrvatski inovatori sudjeluju od 2001. na ovoj vrijednoj izložbi. Uspjesi su potvrdili opravdanost izlaganja. Pet hrvatskih novih proizvoda, razvijenih na temelju inovacija prodani su na ruskom tržištu, a ukupan interes za naše inovacije bio je velik, pa je 107 izložaka nagrađeno zlatnim i srebrnim medaljama. 2002. i 2010.g. hrvatski su inovatori proglašeni najboljim izlagačima i nagrađeni Zlatnim Arhimedom, a 2005.g. posebnim priznanjem organizatora. Svi naši izlagači 2013. g. nagrađeni su s ukupno 18 vrijednih odličja, a 2014. s ukupno 20  nagrada.

Hrvatski izlagači na ARHIMEDU uživaju visoki rejting, kao posljedicu niza uspješnih nastupa i razvijenih poslovnih odnosa organizatora i Hrvatskog saveza inovatora. Naš predstavnik je istaknuti član međunarodnog ocjenjivačkog suda, ruski inovatori redovito izlažu na INOVI, a naš izložbeni prostor uvijek svojim središnjim položajem i vrijednošću inovacija privlači veliku pozornost posjetitelja.

ARHIMED 2018.

Ovogodišnju izložbu organizira Centar za promociju inovacija VOIR, Međunarodni centar ARHIMED i Savez inovatora i racionalizatora Grada Moskve uz potporu Ureda Predsjednika Ruske Federacije, Moskovskog poglavarstva, Gospodarske Komore Ruske Federacije, Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo i Ruskog patentnog ureda.

Sudionicima je uz međunarodnu izložbu industrijskog vlasništva u ponudi i niz dodatnih sadržaja:

  • međunarodno natjecanje „TRADEMARK-LEADER“ nositelja žigova
  • međunarodna konferencija o patentnoj zaštiti (Ruspatent)
  • stručni seminari u sklopu «University of an Inventor»
  • program nagrađivanja s nizom odličja i posebnih priznanja
  • poseban program medijskog praćenja Izložbe
  • predstavljanje nacionalnih delegacija (vrlo posjećen Dan Hrvatske)

ODLIČJA ARHIMEDA

Vrlo stručan međunarodni ocjenjivački sud važna je kvaliteta ARHIMEDA. Sud odlučuje o brojnim, vrijednim i poticajnim nagradama, medaljama, posebnim priznanjima /najbolja inovacija, najbolji industrijski prototip, nagrada Grada Moskve, nagrada Ministarstva obrane, najbolja inovacija u zaštiti i spašavanju, najbolji žig «Lider», najbolja inovacija u nanotehnologiji, novčanim potporama, a najbolji od najboljih dobivaju glavnu nagradu “Zlatnog Arhimeda”.

ORGANIZATORI HRVATSKOG NASTUPA

Organizator nastupa inovatora iz cijele Hrvatske na izložbi ARHIMED je Savez hrvatskih inovatora /SHI/, a izvršni organizator je Savez inovatora Zagreba. Potporu redovito pruža Grad Zagreb.

BORAVAK U MOSKVI

Organizatori hrvatskog nastupa pripremaju i vrlo povoljan program puta i boravka u Moskvi tijekom ARHIMEDA. Zatražite dodatne informacije!

ZNAČAJ ARHIMEDA

ARHIMED je dobitnik najvišeg priznanja WIPO /Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo/ kao priznanje za dugogodišnji doprinos razvitku inovatorstva i suradnje u razvitku i zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

I ne zaboravite moto izložbe „ARHIMED je Vaš put uspjeha!“

SAVEZ INOVATORA ZAGREBA

[na vrh]