Raspored

>> U nastavku možete pogledati raspored izložbi na kojima Savez sudjeluje i koje organizira. Pozivi na navedene izložbe biti će objavljivani u izborniku “Pozivi” tokom godine u skladu s pripremama istih <<


1. MALAYSIA TECHNOLOGY EXPO / MTE /

MEĐUNARODNA IZLOŽBA NOVIH TEHNOLOGIJA, INOVACIJA I NOVIH PROIZVODA
Kuala Lumpur, Malezija

Vrijeme održavanja
16. – 18. veljače 2017.

Značaj izložbe
Vodeća izložba inovacija jugoistočne Azije, svake godine s novim dodatnim sadržajima koji izlaganje čine poslovnom prigodom za komercijalizaciju inovacija u brzo rastečim gospodarstvima regije.

Sudjelovanje drugih subjekata
Hrvatska gospodarska komora će u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Malezije u RH organizirati Inovacijsku misiju na MTE.


2. INOVA-MLADI

IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb

Vrijeme održavanja
06. svibanj 2017.

Značaj izložbe
Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.


3. EUROINVENT

EUROPSKA IZLOŽBA STVARALAŠTVA I INOVATORSTVA
Iasi, Rumunjska

Vrijeme održavanja
25. – 27. svibanj 2017.

Značaj izložbe
U 8 godina organziranja, ova je izložba postala najveća smotra inovacija istočne Europe s preko 20 država sudionica, 400-500 izložaka.


4. INPEX

NAJVEĆA AMERIČKA IZLOŽBA INOVACIJA I NOVIH PROIZVODA
Pittsburgh, Pennsylvania, SAD

Vrijeme održavanja
13. – 15. lipanj 2017.

Značaj izložbe
Najveća izložba inovacija i novih proizvoda uz koju su vezani i najveći hrvatski međunarodni uspjesi. Sudjeluju inovatori iz cijelog svijeta, do 20 nacionalnih izaslanstva uz brojne američke izlagače, ukupno 1500-2000 izlagača. INPEX otvara mogućnosti komercijalizacije na najvećem svjetskom tržištu. Savez je tijekom 21 godina uzastopnog sudjelovanja razvio partnerske odnose s organizatorima, pa oni redovito sudjeluju na INOVI.

Sudjelovanje drugih subjekata
Tradicionalna potpora Hrvatske gospodarske komore, redovito od 1998.g.


5. INTARG

IZLOŽBA GOSPODARSKIH I ZNANSTVENIH INOVACIJA
Katowice, Poljska

Vrijeme održavanja
22. – 23. lipanj 2017.

Značaj izložbe
Nova izložba gospodarskih i znanstvenih inovacija,u Katovicama u organizaciji Eurobusiness Haller,profesionalne tvrtke s velikim medunarodnim ugledom u promociji poljskih inovacija.

Sudjelovanje drugih subjekata
Hrvatska gospodarska komora će pripremiti Inovacijsku misiju u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom.


6. JAPAN DESIGN and INVENTION EXPO / JDIE /

JAPANSKA IZLOŽBA INOVACIJA
Tokyo, Japan

Vrijeme održavanja
04. – 06. kolovoz 2017.

Značaj izložbe
Nova izložba u našem programu. To je pokušaj takmičenja s najboljima odnosno komercijalizacije inovacija i novih proizvoda na zahtjevnom, ali ogromnom i bogatom japanskom tržištu. Smještaj Izložbe, Tokyo International Exhibition Centre, najveći japanski izložbeno-kongresni centar, jamči veliku poslovnu posjetu. Izlagači se takmiče u brojnim kategorijama uz različite mogućnosti izlaganja s ciljom poticanja njihove kreativnosti.


7. INOVA – BUDI UZOR

HRVATSKI SALON INOVACIJA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja
09. – 11. studeni 2017.

Značaj izložbe
INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971.g. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u R. Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva. INOVA je prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište. INOVA je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja, već tradicionalnu Nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru.


8. INNO DESIGN TECH EXPO / IDT EXPO /

Hong Kong

Vrijeme održavanja
30. studeni – 02. prosinac 2017.

Značaj izložbe
Ova izuzetna vrijedna izložba je u svojoj 12 godišnjoj povijesti postala vodeća azijska poslovna manifestacija koja povezuje inovatore, inovativno orjentirane kompanije temeljene na novim tehnologijama i dizajnu s azijskim poslovnim svijetom. Među 11.000 registriranih poslovnih posjetitelja, prevladavju kineski, japanski, koreanski i tajvanski poduzetnici, ali i brojni australci i amerikanci. Izložbu čine trgovački i inovativni paviljon, pa su dobrodoši već gotovi inovativni proizvodi s ambicijom prodaje i izvoza na dalekoistočna tržišta, ali i inovacije koje traže investitora.

Sudjelovanje drugih subjekata
Hrvatska gospodarska komora će preko svojeg kineskog predstavništva pripremiti novu inovacijsku misiju.


9. TAIWAN INTERNATIONAL INVENTION AND DESIGN EXPO / TIDE /

IZLOŽBA INOVACIJA WIIPA
Taiwan R.O.C.

Vrijeme održavanja
08. – 10. prosinac 2017.

Značaj izložbe
Iako TIDE ne dosiže impresivnu veličinu INST-a, naši tajvanski domaćini uz pomoć najveće tajvanske organizacije inovatora /TIIPA/ i tajvanskih ekonomsko-kulturnih ureda u svijetu osiguravaju visoku razinu izložbe s osobitim naglaskom na organiziranu prethodnu poslovnu promičbu. Zato vjerujemo u novi tajvanski uspjeh hrvatskih inovatora i poduzetnika.

Sudjelovanje drugih subjekata
Sudjelovati će Hrvatska gospodarska komora. Inovacijska misija će biti pripremljena kroz poslovnu suradnju HGK i TAITRA, odnosno Saveza i WIIPA.